Presentreklam.org

Kategorier
Presentreklam

Varför inte ge något speciellt?

En profilvara är något litet med en logga eller ett företagsnamn på som personalen köper billigt för att stödja företaget. Det är även vanligt att sådana produkter ges bort till kunder eller anställda som reklam. Då fungerar gåvan som en välsomething specialdigt smidig presentreklam. I de flesta hemmen idag finns ett flertal olika reklampresenter liggande. Det kan vara allt från pennor som man inte kommer ihåg var de kom ifrån eller t-shirts från ett gammalt företagsevent. Poängen är att logotyper och företagsnamn ska synas på ställen där folk inte direkt kopplar det till reklam. Marknaden för presentreklam i Sverige uppgår mot 10 miljarder kronor, med runt 3000 återförsäljare. Dessa återförsäljare trycker vad företaget vill på produkten, som ofta görs med metoden screentryck.

Metoden fungerar ungefär som en stämpel som trycks på ett papper. Stämpeln utgörs av en ram med en duk spänd över. Färg trycks sedan genom små hål i duken. För att göra en liknelse till bilder på en skärm är varje hål i duken en pixel. Oftast finns tre olika dukar så att fyra färger kan tryckas ovanpå varandra för att ge upphov till fler nyanser och färger.

Presentreklam är oftast olika små saker som till exempel en penna eller nyckelring med specifik text, som ett företagsnamn, en logga, etc. Produkterna kan även vara lite dyrare produkter som ser proffsigare ut än en penna. De kan till exempel vara olika kläder, USB-minnen eller golfbollar. Oftast är dessa små produkter någon typ av standardprodukt som återförsäljarna har på lager. När ett företag sedan beställer en produkt väljer de en produkt i en av färgerna som finns tillgängliga. Sedan trycker återförsäljaren det som företaget vill på produkten. I vissa fall kan färgen även väljas. Detta är när produkten är sådan att den kan köpas in i bulk, lagras, och sedan utan större problem få en ny färg tryckt på sig.